top of page

Haag met blote wortels planten in 10 stappen

Wil jij ook veel geld besparen door zelf je haag te planten? Wij helpen graag een handje!

(Haagplanten hoeven niet duur te zijn! bekijk in onze online plantenshop ons aanbod)

In volgende video krijg je een kort overzicht van de te volgen stappen om een haag succesvol te planten.

Bekijk zeker ook de extra info, te vinden onderaan deze video.

Veel plezier!

Volgende 10 stappen zijn geldig voor een geleide haag.

Wanneer planten?

Oktober - April

Stappenplan:

1. Zet de lijn uit waar je haag moet komen. 2. Plant je steunpalen om de 5m een halve meter in de grond. Gebruik hiervoor een grondboor. 3. Graaf een plantsleuf van +- 35cm diep en ongeveer de breedte van een schop +- 30 cm 4. Meng wat compost over de uitgeschepte grond. Let op: de compost mag niet meer dan 1/3 van het totaalvolume van de aan te vullen grond zijn. Anders kunnen de wortels verbranden. 5. Plant de haagplanten op 25cm van elkaar. 6. Schud de planten eens licht op en neer wanneer je de plantsleuf weer toedekt, zodat de aarde mooi tussen de wortels verdeeld zit. 7. Druk de aangevulde grond stevig aan met je voet 8. Span de binddraad. Gebruik hiervoor best een stevige antislipdraad, deze rekt op krimpt niet. Span een eerste draad langs de ene kant van de haag ter hoogte van het midden van de planten. Span een tweede draad langs de andere kant van de haag ter hoogte van de toppen van de planten. 9. Bind de haagplanten aan de binddraad met een dunnere elastische binddraad of bindbuis. 10. Geef de vers aangeplante haag goed water en herhaal deze laatste stap regelmatig de eerste maanden na aanplanting.

Succes!!!

TIP: als je in onze plantenshop haagplanten besteld, kunnen wij deze zelf aan huis leveren MET ADVIES.

Ben je niet zeker over wat je allemaal nodig hebt? Stuur ons dan eerst enkele foto's van jouw tuinsituatie.

info@darren.be

bottom of page