top of page

Plant nu de lente!!!


De herfst en winterperiode is een uitgelezen periode

om veranderingen aan te brengen in je tuin. Bomen en struiken die je dan plant, starten met voorsprong.

Dubbel zo hard genieten dus volgend jaar!

Enkele redenen waarom je best NU de lente plant:

- Sneller genieten van je tuin: In de winterperiode bevinden bomen en struiken zich in een rustperiode. Ze laten zich makkelijk rooien en verplanten. De wortels krijgen de tijd om zich te wortelen in de nieuwe grond. Wanneer het groeiseizoen opnieuw start in de lente, nemen ze gemakkelijker water en voedingsstoffen op. Zijn je aanplantingen afgerond in de winterperiode, dan hoef je je in het voorjaar nog maar enkel te concentreren op echt van je tuin te genieten.

- Goedkoper: Vaak zijn planten nu veel goedkoper dan in de zomer.

Het planten van bomen en struiken gerooid met blote wortel of met kluit, kan enkel wanneer deze in rust zijn tijdens de herfst en winterperiode. Wanneer je in de zomerperiode toch nog wenst aan te planten zullen dit planten in pot zijn. Deze zijn doorgaans veel duurder dan dezelfde planten met blote wortel of met kluit.

- Goed voor de biodiversiteit: Uiteraard worden bomen en hagen ook volop ingezet omdat ze afscherming en privacy brengen. Ze camoufleren lelijke hoekjes en dempen het geluid. Ze zorgen ook voor verkoeling en schaduw op warme dagen. En last but not least geven ze de biodiversiteit in je tuin een flinke boost. Ze trekken enorm veel soorten tuinbewoners aan: vogels, insecten, vleermuizen maar ook andere planten en paddenstoelen.

- Extra voordelen: De voordelen van bomen en hagen in je tuin zijn veel groter dan je op het eerste gezicht zou denken. Ze dragen bij tot een beter klimaat omdat ze schadelijke CO2 uit de lucht filteren. Ze zorgen voor visuele accenten in je tuin. In de herfst krijg je er een mooie herfstverkleuring bij en zelfs kale winterse takken kunnen een eyecatcher zijn. Denk maar aan de fel rode kleurrijke takken van de Cornus.

Aan de slag:

Krijgen je plannen stilaan vorm en wil je aan de slag ? Goed zo!

Nog één goede raad: je kan bomen en hagen heel de winter planten, behalve als het vriest!

Via Darren kan je ook verschillende soorten hagen en bodembedekkers aankopen. Wij leveren deze planten dan bij jou thuis met gratis advies. Zie je dit allemaal zelf niet zitten maar wil je wel ten volle genieten van je tuin, contacteer ons dan vrijblijvend en wij sturen een tuinexpert bij je langs.

Succes!

bottom of page