top of page

Winter Barbecue


Niets gezelliger op een koude winterdag dan een echte winter barbecue met vrienden of familie.

Staat die winterbarbecue bij jou in de planning deze winter? Goede voorbereiding is het halve werk. Daarom geven we je enkele tips voor het organiseren van een gezellige én geslaagde winterbarbecue.

  • Bij een winterbarbecue zijn de typisch zomerse barbecue-groentjes uit den boze. Tomaten hebben in de winter veel minder smaak en zijn in de meeste gevallen ook nog eens geïmporteerd. Geef de voorkeur aan (warme) seizoengroenten van bij ons. Denk maar aan witloof of savooikool: lekker én hartverwarmend. Voor wie deze groeten graag vers van het veld heeft kan op de website ‘rechtvanbijdeboer.be’ terecht voor een hoevewinkel in jouw buurt.

  • En wat met het vlees? Wie écht origineel uit de hoek wil komen, kiest voor wild. Tip: gebruik verwarmende kruiden als kurkuma, gember of vijfkruidenpoeder voor een pittige smaak of marineer het vlees in rode wijn … Succes gegarandeerd!

  • Stook je barbecue voldoende op voor je begint. Zorg ervoor dat de barbecue heet genoeg is voordat je het vlees erop gooit. Als je je hand langer dan 2 seconden 10 cm boven de kooltjes kan houden dan is de barbecue niet heet genoeg. Dit geldt trouwens ook voor een zomerbarbecue. Als je een mogelijkheid hebt om de barbecue uit de wind te houden doe dat dan

  • Als alles gebakken is kan je wat extra hout op de barbecue gooien, zo heb je nog een knetterend vuur om samen de rest van de Glühwein rond op te drinken.

bottom of page